fbpx
Naamloos-2

1325

American Pale Ale bitterheid 28 IBU
kleur 25 EBC 5,8% vol
De “1325” is het eerste bier van Brouwerij Eanske welke refereert naar het jaar dat Enschede officieel zijn stadsrechten kreeg. Dit bier kwam in Augustus 2013 voor het eerst op de markt Het is een bier van het type American Pale ale. Het is een fris amberkleurig bier met een lichte prettige bitterheid en zeer smaakvol.

INGREDIËNTEN

palemout, tarwemout, caramelmout 120 en chocolademout. Gehopt met Amerikaanse hop
Gebrouwen door:
Oscar Moerman
Naamloos-2

Mooi verhaal

Rond de eeuwwisseling van de 13e naar de 14e eeuw komen de eigendomsrechten in de marken van Enschede in handen van de bisschop van Utrecht als de heren van Ottenstein en Van Solms hun rechten verkopen. Daaronder ook de hoofdhof en de gronden in de Esmarke. Geschreven wordt dat de overdracht van rechten ‘onbeperkt en onbetwist’ is.

In 1325 verleent de Utrechtse bisschop Jan van Diest Enschede ook het recht de hoge rechtspraak (rechtspraak in halszaken) onder eigen verantwoordelijkheid uit te voeren. Andere rechten zijn al eerder toegekend. Enschede heeft nu volledige stadsrechten.

 

Lekker bij

Deze frisse doordrinker smaakt uitstekend bij varkensvlees - pulled pork of buikspek van de barbecue, om maar wat te noemen.

óók lekker:

Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Deze speciaalbiertjes zijn standaard in het assortiment bij Eanske.