fbpx
Naamloos-2

Donkere Dagen

Imperial Schwarz bitterheid 23 IBU
kleur 112 EBC 7,5% vol
Donkere dagen is het 3e bier dat Brouwerij Eanske op de markt zette. Enschede is in het verleden meerdere malen getroffen door grote branden. Ter ere aan alle helden die deze branden hebben geblust en de stad weer hebben opgebouwd is dit bier gebrouwen. Dit bier is in Oktober 2014 op de markt gekomen. Het bier is van het type Imperial Schwarz. Het is een donker bier, licht gebrand met een milde bitterheid en zelfs nog een aangenaam zoetje.

INGREDIËNTEN

Palemout, Munchenermout, Tarwemout, Chocolademout en Zwartmout. Gehopt met Amerikaanse hop
Gebrouwen door:
Oscar Moerman
Naamloos-2

Mooi verhaal

In de loop der jaren in de ontwikkeling van Enschede wordt deze stad meerdere keren getroffen door enkele grote en zware branden. In 1125, toen Enschede nog een dorp was, is er melding gemaakt van een flinke brand waardoor het volledige dorp afbrand.

Op 14 maart 1517 wordt Enschede getroffen door een flinke stadsbrand, doordat de stad voornamelijk uit vakwerkgebouwen bestond brandde de stad volledig af. Alleen de Kerk en de 2 stadspoorten bleven staan. De stad werd daarna volledig weer opgebouwd in dezelfde stijl.

Op 20 mei 1750 werd de stad opnieuw getroffen door een grote stadsbrand. Bij deze brand gingen 72 van de 300 huizen verloren. De brand ontstond bij de bakkerij bij de Eschpoort.

De 3e stadsbrand brak uit op 7 mei 1862 aan de kalanderstraat. Door de vele houten huizen greep de brand snel om zich heen. Iedereen probeerde de stad te verlaten via de stadspoorten. Binnen 6 uur brandde de stad volledig af. Na deze brand werd meteen met de heropbouw begonnen. Door deze brand kwam de ontwikkeling van de stad in een stroomversnelling.

Op 13 Mei 2000 Werd Enschede getroffen door een vuurwerk ramp. De opslagruimte van S.E Fireworks vatte vlam en ontplofte uiteindelijk. De gigantische explosie zorgde ervoor dat een groot gedeelte van de wijk Roombeek afbrandde en in puin werd gelegd. Er vielen 23 doden en ruim 950 gewonden. 200 woningen werden verwoest.

 

Lekker bij

Deze frisse doordrinker smaakt uitstekend bij varkensvlees - pulled pork of buikspek van de barbecue, om maar wat te noemen.

óók lekker:

Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Deze speciaalbiertjes zijn standaard in het assortiment bij Eanske.