fbpx
Naamloos-2

Heilige Jacobus

Session IPA bitterheid 22 IBU
kleur 23 EBC 4,2% vol
De "heilige Jacobus" is het 2e bier van brouwerij Eanske welke refereert naar de Jacobuskerk in Enschede op het marktplein. Dit bier is voor het eerst gelanceerd in Mei 2014. Het is een light IPA met een zeer hoppig karakter en een matige bitterheid met een fijn en fruitig karakter.

INGREDIËNTEN

palemout, munchenermout en caramelmout 120. Gehopt met Amerikaanse hoppen
Gebrouwen door:
Oscar Moerman
Naamloos-2

Mooi verhaal

De eerste Enschedese parochiekerk sinds de Reformatie verrees op de Oude Markt in 1842. Dit neoclassicistische gebouw, ontworpen door Christiaan Kramm, werd tijdens de stadsbrand in 1862 verwoest en in 1863 vervangen door een neogotische basiliek naar ontwerp van H.J. van den Brink. Deze kerk was in de jaren twintig aan vervanging toe. In 1931 kregen architecten H.W. Valk en J.H. Sluijmer de opdracht samen een nieuwe kerk te ontwerpen. Onbekend is welk aandeel elke architect had in het ontwerp.

Van de nieuwe kerk werd de eerste steen gelegd door pastoor W.A. Rademaker op 25 juli 1932, het feest van Sint Jakobus de Meerdere, de patroonheilige van Enschede. Aannemer was G. Ribberink uit Hengelo. De consecratie geschiedde op 29 juni 1933 door mgr. J. H. G. Jansen, aartsbisschop van Utrecht. De torenklokken dateren van 1958.

De kerk had van begin 2012 tot september 2014 de functie van 'Eucharistisch Centrum' voor de stadsparochie St.-Jacobus de Meerdere. Daarna is die functie overgegaan naar de Sint-Jozefkerk . In de Jacobuskerk worden sindsdien twee of drie keer in de maand internationale (deels Engelse) Missen opgedragen.

 

Lekker bij

Deze frisse doordrinker smaakt uitstekend bij varkensvlees - pulled pork of buikspek van de barbecue, om maar wat te noemen.

óók lekker:

Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Deze speciaalbiertjes zijn standaard in het assortiment bij Eanske.