fbpx
Naamloos-2

Hoog en droog

Strong Brown Ale, Famhouse style bitterheid 35 IBU
kleur 85 EBC 7 vol
Het bier Hoog en droog is het 5e bier in het vaste assortiment van Brouwerij Eanske. De naam van dit bier refereert naar de watertoren in een buurt in Enschede. Dit bier is in Januari 2016 op de markt gekomen. Het is een Donkerbruin bier met een fruitige geur en een fijne smaak van chocolade door een specifieke gebruik gebruikte mout

INGREDIËNTEN

Pilsmout, Brownmalt, caramelmout 120 en Special B mout. Het bier is gehopt met Amerikaanse hop.
Gebrouwen door:
Oscar Moerman
Naamloos-2

Mooi verhaal

Deze watertoren, hoog en Droog, is gebouwd in 1890 en ruim 40 meter hoog. De watertoren beschikt over een watervat van 300m3. Het architectonisch ontwerp is van architect N. Biezeveld. Hij was gespecialiseerd in het aanleggen van waterleidingen en het ontwerp van watertorens onder andere in Monster, de Hoorn en Rijswijk. De bouwstijl van de watermolen is classicistisch met neogotische elementen.

De Enschedese watertoren is de hoogste die architect Biezeveld in Nederland heeft gebouwd. In 1955 is het gebouw gewijzigd en is de houten bovenbouw vervangen door een bakstenen bovenbouw. De watertoren zal in 2014 deel uitmaken van een park tuin voor de wijk Bothoven. De watertoren is een gemeentelijk monument en was eigendom van Vitens. Vanaf 2019 is Ingenieursbureau CLAFIS gevestigd in de Watertoren.  Deze hebben "grootse" plannen met deze watertoren.

 

Lekker bij

Deze frisse doordrinker smaakt uitstekend bij varkensvlees - pulled pork of buikspek van de barbecue, om maar wat te noemen.

óók lekker:

Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Deze speciaalbiertjes zijn standaard in het assortiment bij Eanske.