fbpx
Naamloos-2

De Stadspoorten

Double Chocolate Porter bitterheid 46 IBU
kleur 450 EBC 7,2% vol
De Stadspoorten is het 6e bier in het standaard assortiment van Brouwerij Eanske. De naam van dit bier refereert naar de 2 stadspoorten die Enschede in het verleden had. Dit bier is in Juni 2016 op de markt gekomen. Het is een Double chocolate Porter met een overdaad aan chocolade mout, om de chocoladesmaak te accentueren

INGREDIËNTEN

Palemout, Special B mout & chocolade mout. Het bier is gehopt met Diverse hoppen (Amerikaans, Duits).
Gebrouwen door:
Oscar Moerman
Naamloos-2

Mooi verhaal

Met het verkrijgen van de volledige stadsrechten mochten er jaarmarkten gehouden worden en mocht de nederzetting zich gaan verdedigen en dus versterken. De versterkingen bestonden uit twee grachten die in een eivorm rondom de stad liepen. Tussen deze twee grachten werd een aarden wal opgeworpen, waarop een palissade verrees. Rondom de buitengracht werd een ondoordringbare, hoge haag geplant.

Het Enschede van de late middeleeuwen was een stad van hout, modder en koeienstront. Er waren slechts enkele stenen bouwwerken in de stad, namelijk: het stadhuis, dat zich toen ook al in de bocht van de Langestraat bevond, de Grote Kerk, het kasteel en de twee stadspoorten. De Veldpoort aan de westkant en de Espoort aan de oostkant.

 

Lekker bij

Deze frisse doordrinker smaakt uitstekend bij varkensvlees - pulled pork of buikspek van de barbecue, om maar wat te noemen.

óók lekker:

Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Déze is pas speciaal
lees meer
Deze speciaalbiertjes zijn standaard in het assortiment bij Eanske.